vrijdag 15 april 2011

Ga eens als spook op vakantie

Kan je even niet meer tegen al de drukte om je heen? Nood aan vakantie? Maar kijk je er niet bepaald naar uit om in een overbevolkt all-in hotel te logeren?
Dan zijn onderstaande spooksteden misschien iets voor jou. Ze liepen leeg door natuurrampen, oorlogen of economische crisissen.

Agdam in Azerbeidzjan
Armeense troepen vernielden de stad bijna volledig

Balestrino in Italië

Bodie in Californië
een vroeger goudzoekerstadje dat uitgroeide tot een Wild West plaatsje. Het is het meest authentieke spookstadje in het Wilde Westen, de huizen bleven onaangeroerd. Je kan Bodie bezoeken.

Hashima of Gunkansjima eiland in Japan
Mitsubishi kocht het eiland in 1890 om er steenkool te winnen. Toen de oliewinning het belang van steenkool deed afnemen en Mitsubishi de mijnen sloot, liep het eiland leeg.

Humberstone in Chili
vroegere salpetergroeves

Kolmanskop in Namibië
Kolmanskop werd speciaal gebouwd voor het personeel van een diamantfirma uit de buurt. De Eerste Wereldoorlog en de daling van de diamanthandel zorgden voor een leegloop in Kolmanskop.

Oradour-sur-Glane in Frankrijk
In juni 1944 vond het bloedbad van Oradour-sur-Glane plaats. Het dorp werd ingesloten en volledig verwoest, 642 mensen kwamen om. Slechts 6 dorpsbewoners overleefden de aanval. Het nieuwe Oradour-sur-Glane werd naast de ruïnes terug opgebouwd.

Pripjat in Oekraïne
De stad werd ontruimd na de kernramp in Tsjernobyl. De inwoners werden ondergebracht in een nieuwe stad: Slavoetytsj.

Pyramiden in Noorwegen

San Zhi in Thailand
In 1978 werd een uniek vakantieresort gebouwd in San Zhi. Nog voor vakantiegangers er hun intrek konden nemen, werd het resort verlaten. De desolaatheid trok veel fotografen en toeristen aan, maar in 2009 werd het resort afgebroken. De site wordt nu herontworpen.


Ga eens op vakantie naar een spookstad, rust en stilte verzekerd.
(via)

2 opmerkingen: